• 22-02-2010 Workshops kaarsen maken bij BSO Zus en zo

  Ik heb deze eerste 2 dagen van de vakantie met de kinderen van 6 vestiguingen van BSO Zus en Zo in Berschenhoek, Bleiswijk en Berkel en Rodenrijs stukjeskaarsen en stapelkaarsen gemaakt. Bij elkaar hebben we 174 kaarsen gemaakt! Ze zijn werkelijk prachtig geworden allemaal en ik vond het 2 erg leuke dagen met de kinderen van Zus en Zo!

 • 12-01-2010 Het eerste vliegerfeest!

  Vandaag hebben we voor het eerst een vliegerfeest gehouden in het atelier en het was reuze gezellig. De kinderen hebben allemaal een prachtige vlieger gemaakt! Dus vanaf nu kun je ook kiezen voor een vliegerfeest als je een feestje komt vieren bij creatief atelier creamina.

 • 05-01-2010 Nieuwe mallen uit Amerika

  Omdat ik zo zo leuk vind en omdat ik binnenkort op deze site een webshop ga openen en omdat ze niet in nederland te koop zijn heb ik nog maar wat leuke mallen in amerika gekocht! Dus nu ook bij ons atelier:

  Een robot, een engel, een buddah, een vallende ster, een paaseilandhoofd, een zeepaard en een konijntje.

  Binnenkort zullen die vast op de foto's hiernaast bewonderd kunnen worden!

 • 22-09-2009 Cursus kaarsen maken

  In november en december zal er in creatief atelier Creamina een cursus kaarsen maken worden gegeven. Hierbij komen verschillende technieken aan bod. De lessen zijn van 20:00 tot 22:00

  Kosten per les: 20 euro. Gehele cursus 80 euro. De lessen gaan door bij een minimale opkomst van 3 deelnemers (max. 8). Aanmelden voor de cusus kan via het contactformulier.

  De indeling van de cursus is als volgt:

   

  4 november 2009: Versieren
  Iedere deelnemer kiest een reeds gegoten kaarsje, en maakt zelf met verschillende kleuren een mooie creatie (denk aan spettertjes of straaltjes of dompelen).

  11 november 2009: Gieten
  Deelnemers kunnen zelf een mal uitkiezen waar zij een eigen kaars in gieten. Dit kan met 1 kleur maar ook met verschillende kleuren. Er is een groot aantal verschillende vormen mallen waar men uit kan kiezen.

  18 november 2009: Dompelen
  Deze avond gaan we op ambachtelijke wijze kaarsen dompelen. De pit wordt herhaaldelijk in de hete was gedompeld waardoor de waslaag rond de pit aangroeit tot de gewenste dikte. Daarna zullen we de kaarsen versieren

  25 november 2009: Stukjeskaars
  Iedere deelnemer kiest een reeds gegoten kaarsje, en maakt zelf met verschillende kleuren een mooie creatie (denk aan spettertjes of straaltjes of dompelen).

  2 december 2009: Sneeuwbal
  Reeds gegoten witte kaarsbollen worden omgetoverd tot sneeuwballen met opgeklopt kaarsvet. Ook andere kaarsvormen kunnen we met deze techniek besneeuwen en versieren en zo krijgen we hele apparte winterkaarsen.

 • 04-09-2009: Zeepfeest uurtje langer?

  Vanaf vandaag is het mogeklijk om het zeepfeest te verlengen met een extra activiteit namelijk badzout maken! Deze activiteit kost 5 euro per kind extra en duurt een uur extra. De kinderen maken een heelijk bakje badzout waarcvan ze de kleur en geur zelf kunnen bepalen! Ook kunnen er nog gedroogde bloemetjes worden toegevoegd voor een heel speciaal bad!

 • 01-08-2009: Parels

  Creatief atelier creamina doet mee aan de parels van Wateringsveld! Op die dag zullen we in het atleir laten zien hoe we hier kaarsen maken!

 • 17-05-2009: Eerste mozaïekfeest!

  Vandaag hebben we voor het eerst spiegeltjes gemaakt met mozaïek op een heel gezellig kinderfeestje!

  Alle spiegels zijn prachtig geworden en het was een erg gezellig feest! Na het feestje moesten de spiegeltjes nog even drogen en toen zijn ze bij Creatief atelier Creamina op professionele wijze gevoegd! (je kan ook een pakketje met voegmiddel en instructies mee naar huis nemen!)

  2 dagen na het feest konden de kinderen hun spiegel in ontvangst nemen!

   

   

   

   

  Hier is de jarige bezig met haar eigen spiegeltje ->

 • 08-03-2009: Creamina in Leidschenveen

  Dinsdag kreeg ik de vraag van stichting ILSY of wij de zondag daarop op het Kunst en Cultuur evenement in Leidschenveen een workshop kaarsenmaken konden geven voor de mensen die langskwamen. Natuurlijk hebben we meteen "ja" gezegd en dus hebben we afgelopen zondag met meer dan 50 mensen kaarsen gemaakt. Tot 3 uur hebben we stukjeskaarsen gegoten en daarna hebben we bijenwaskaarsen gerold.

   

 • 04-02-2009: dinozeepjes

  Lars had vandaag een dinofeest en dus hebben we met al zijn vrienden dinozeepjes gemaakt! Ze hebben allemaal een mooie dino uitgezocht om in de zeep te gieten en met een kleurtje en een geurtje werden het prachtige zeepjes. En nu maar heel veel je handen wassen om de dino weer te bevrijden!

 • 12-01-2009: 1e kinderfeest zeep maken

  Vandaag hebben we een leuk kinderfeest gehouden hier in Creatief atelier creamina en hele mooie en lekker ruikende zeepjes gemaakt! De kinderen hebben er veel lol mee gehad en wat zullen ze de komende tijd een schone handen hebben! :)