• Kinderfeestje

  Veel kinderen vinden creatief bezig zijn leuk en het is leerzaam! In het gezellig versierde atelier van Creamina, kunnen kinderen hun verjaardag vieren op een zeer gezellige en creatieve manier!


  Lees hier meer over alle mogelijkheden.

 • Workshop op locatie

  Naast de workshops in het atelier kunnen de workshops ook op locatie worden gegeven bijvoorbeeld in een buurthuis kinderopvang of tijdens een bijeenkomst. Prijzen en duur van zo"n workshop zijn in overleg. Aangezien de stukjeskaarsen 2 uur nodig hebben om te stollen dient hier wel in de planning rekening mee worden gehouden.

 • Workshop in de klas

  Tijdens deze workshop kunnen de leerlingen een stukjeskaars gieten. Klassen tot 16 leerlingen kunnen klassikaal les krijgen. Grotere klassen liefst op een aparte plek in kleinere groepjes (5 of 6 leerlingen). Kosten bedragen 5 euro per leerling maar als er vooraf oude kaarsen en stompjes worden ingezameld krijgt de school korting en zijn de kosten 3 euro per leerling.

  Opbouwen van de workshop neemt circa 1 uur in beslag (omdat de gietketel moet opwarmen). Ik neem de kaarsen mee naar huis om ze af te maken en indien mogelijk worden ze de volgende dag weer op school bezorgd. Ook bij de naschoolse opvang kunnen dit soort workshops worden gegeven.

 • Workshop in Creatief atelier Creamina

  Voor een workshop zijn er 2 mogelijkheden:

  Avondworkshop:
  Door de week op een avond van 20:00 tot 22:00 kun je dan allelei leuke kaarsen komen maken. De kosten van deze workshop zijn: 20 euro. 3 kaarsen zijn bij deze prijs inbegrepen. Wil je meer maken dan kost dat 2 euro per kaars.

  Middagworkshop:
  Zondagmiddag van 14:00 tot 18:00 kun je terecht voor een extra lange middagworkshop. Je kunt meer kaarsen maken en de meeste kaarsen zijn in deze tijd ook wel gestold. De kosten van deze workshop zijn 35 euro. 5 kaarsen zijn bij deze prijs inbegrepen. Wil je meer maken dan kost dat 2 euro per kaars.

  Er is altijd iets te drinken en een koekje maar de workshops en feestjes zijn natuurlijk altijd uit te breiden met een extra drankje en een hapje. Ook dit kan net zo groot of klein als je zelf wilt. Hier onder staan een aantal voorbeelden en suggesties maar eigen inbreng en creativiteit is altijd welkom.

  Reeds gegoten kaarsen versierenIedere deelnemer kiest een reeds gegoten kaarsje, en maakt zelf met verschillende kleuren een mooie creatie (denk aan spettertjes of straaltjes of dompelen).
  Sneeuwballen makenWitte kaarsbollen worden omgetoverd tot sneeuwballen met opgeklopt kaarsvet.
  Een honingkaars rollenIedere deelnemer krijgt een vel pure bijenwas (ruikt heerlijk!!) en rolt daar een mooie Bijenwaskaars van.
  Stukjeskaars gieten
  (Het stollen van de kaarsen kost 2 uur dus gegoten kaarsen moeten vaak later worden opgehaald)
  Deelnemers kiezen eerst een mal die geheel of gedeeltelijk wordt gevuld met stukjes koude was. Daarna wordt er vloeibare gekleurde of blanke was op gegoten.
  Kaarsen gieten
  (Het stollen van de kaarsen kost 4 uur dus gegoten kaarsen moeten vaak later worden opgehaald)
  Deelnemers kunnen zelf een mal uitkiezen waar zij een eigen kaars in gieten. Dit is evt. mogelijk met verschillende kleuren, maar daar zit wel tijd tussen.
  Windlicht makenDmv een ballon kan je een fantastisch windlicht maken!
   Tuinfakkels makenMet bamboe en laken kun je de mooiste creaties maken die je tuin in hemelse sferen brengen.